Próbapad motorhűtők tesztelésére

A motorhűtő rendszerek tesztpados vizsgálata lehetővé teszi a levegő és folyadék részegységek nagypontosságú és teljesen reprodukálható szimulációját, a levegőrendszer, motorolaj, sebességváltó és a hűtők összes fontos ellátó moduljaival együtt.

Próbapadok motorhűtők tesztelésére, Weiss Technik

A Weiss Technik próbapadok alkalmasak mind a kalorimetrikus és funkcionális tesztekre, mind a termikus szilárdsági és tartóssági vizsgálatok elvégzésére.

A megbízható mérések biztosítékai 
Egy zárt, vagy opcionálisan nyitott levegőkör, amelyhez az alacsony energiafogyasztás érdekében külső levegőt kevernek. Ez a hűtési oldalon +20°C …+90°C között, akár 40,000m³/h levegőmennyiséget is jelenthet.

A hűtőkapacitás meghatározását és a kalorimetrikus vizsgálatokat kiváló megismételhetőség jellemzi, ami a légtömegáramlást és a hőmérsékletet vezérlő precíz áramköröknek köszönhető.

A teljes áramlási felületen egy egyenletes légáramlási profil halad át, ami akár nagyméretű hűtők vizsgálatát is lehetővé teszi.

A kompakt kialakítás magába foglalja légcsere, a motorolaj, sebességváltó és a hűtők ellátó rendszereit is.

Komplett hűtőrendszerek tesztelésekor a hűtőventilátorok vízhűtésű elektromos meghajtást kaptak. A hűtőegységet melegítő teljesítmény elérheti a 250kW-ot, annak érdekében, hogy sikeresen szimulálják a nagyteljesítményű hűtők valós működési feltételeit.