Galaxy Halt-Hass tesztrendszer

A Galaxy HALT/HASS rendszer integrált tesztkamra és hat szabadságfokú (6DoF) tri-axiális pneumatikus rázóasztal egységek, melyek folyékony nitrogén (LN2) hűtőrendszerrel vannak felszerelve.

Galaxy HALT/HASS tesztrendszer 1

Galaxy – Fejlett termékmegbízhatósági tesztelés 
A Weiss Technik Galaxy HALT/HASS rendszerei vibrációs teszttel kombinált hőmérsékleti vizsgálatok elvégzésére nyújtanak megoldást.

A Galaxy rendszer gyors, akár 70°C/perc hőváltozási sebességet kínál az LN2 használatával. A kriogén hűtőrendszer moduláló szeleppel és a termékhez irányított levegőáramlással biztosítja a maximális termékfeszültség eléréséhez szükséges gyors hőmérséklet változást. Mindemellett, mindezt kisebb helyigénnyel, alacsonyabb zajszinttel, hűtővízigény nélkül, és alacsonyabb karbantartási költséggel éri el, mint a hagyományos hűtőrendszerű berendezések.

Főbb jellemzők:

  • Többirányú légáramlás
  • Teljes hozzáférés a rázóasztalhoz
  • Univerzális port
  • Első és hátsó ajtó nyitás

A HALT/HASS rezgésvizsgálathoz – hőmérséklettel vagy anélkül – rugalmas megoldást nyújthat egy mozgatható vibrációs asztal is. Ez még kisebb helyet és még kevesebb kiegészítő felszerelést igényel.

HALT teszt

Highly Accelerated Life Test
Minden gyártó cég célja, hogy világszínvonalú terméket vigyen piacra, a lehető legrövidebb idő alatt, és a lehető alacsonyabb költségek mellett, mindezt úgy, hogy a megbízhatóság javuljon és a jótállási igények csökkenjenek. Sok gyártó ezért HALT és HASS tesztelést alkalmaz e célok elérése érdekében.

A HALT eljárás során a vizsgálati mintát fokozatosan egyre magasabb igénybevételnek, hőntartás, gyors hőmérséklet-változás, vibráció, valamint ezek kombinációjának teszik ki.

HASS teszt

Highly Accelerated Stress Screen 
A HASS egy gyártás utáni folyamat, mely a termékek 100%-án vagy csak részmintákon végrehajthatott (HASA – Highly Accelerated Stress Audit) vizsgálatot jelent.

A HASS teszt célja a rejtett hibák észlelése és kiküszöbölése. A HASS teszt célja a rejtett hibák észlelése és kiküszöbölése, megelőzése, hogy esetlegesen hibás egységek jussanak a végfelhasználóhoz/vevőhöz.

HASS tesztek stressz szintje alacsonyabb, mint a HALT tesztek esetében alkalmazottak, azonban általában súlyosabbak, mint az a tényleges alkalmazás során várható. A cél az, hogy a hiba megtalálásához elegendő terhelést kapjon, azonban ne csökkentse a termék élettartamát.
Galaxy HALT/HASS tesztrendszer 2

Random (véletlenszerű) vibráció 
Az integrált vibrációs asztal kvázi véletlenszerű rázást biztosít, hat szabadságfokú rezgésgyorsulást használva 0-10 kHz frekvenciatartományban. Az asztal tengelyspecifikus rezgésszintet akár 100gRMS értékig tud biztosítani.

A gyorsulási szintek vezérelhetők triaxiális gyorsulásmérő blokkon vagy Z-tengelyes vezérlésen keresztül.


A HALT/HASS előnyei:

  • Kiküszöböli a gyártási folyamatok során előforduló rejtett hibákat
  • Ellenőrzi a mechanikus összeköttetések megbízhatóságát
  • Megakadályozza, hogy hibás egységek kerüljenek a végfelhasználóhoz
  • Kimutatja az alkatrészekbe, illetve a folymatokban történt változásokat
  • Csökkenti a garanciális és szerviz költségeket
  • Növeli a vásárlói elégedettséget

Galaxy HALT/HASS tesztrendszer 3