Vötsch VTV / VCV vibrációs terhelésvizsgálattal kombinált hőmérséklet- és klíma-tesztkamrák (rázókamrák)

Dinamikus és klimatikus biztonsági tesztek – vibrációs egységgel összekapcsolható hőmérséklet- és klíma-tesztkamrák – a VTV és VCV kamrasorozat 15 K/min hőmérsékletváltozási sebességig programozható.

VTV_VCV hő-, klíma- és rázó-tesztkamrák, Vötsch

Minimalizálja a biztonsági kockázatokat mechanikai / termikus terhelési tesztek segítségével

A Vötsch rázó-tesztrendszerek lehetővé teszik olyan dinamikus folyamatok szimulációját, mint például az alkatrészeket és felszereléseket igénybe vevő mechanikai és hőtermelések együttese.

Az autón, buszon és teherautón történő szállítás közben az anyagokon és az alkatrészeken megjelenő terhelések komplex jellegűek. Emellett, számításba kell venni a vasúti, tengeri valamint az űrhajókon történő szállításnál megjelenő terheléseket is. A teljesítmény teszteket kétféle módon, a terhelés alatt és az után is el lehet végezni. A legtöbb alkalmazásban előírt követelményeket leginkább MIL, IEC és DIN szabványok írják le.

A Vötsch Technik szabványos tesztrendszerek széles skáláját ajánlja fel a dinamikus terhelési tesztekhez.
Az összesen 36 féle hőmérséklet- és klíma-tesztkamra, jellemzően három féle méretben 600, 1200 és 2200 literes munkatérrel, két féle hőmérsékleti tartománnyal -40 vagy -70°C … +180°C, valamint  5, 10 és 15K/min hőmérsékletváltozási sebességgel rendelhető – ez a Vötsch Technik által gyártott tesztberendezések széles teljesítménytartománya.

Az ESS (Environmental Stress Screening) eljárás
Az olyan új anyagok (például gépkocsi súlycsökkentő anyagok) tesztelése a kutatás és fejlesztési osztály felelősségi körébe tartozik, ahol kombinált vibrációs terhelési tesztként az ESS (környezeti stressz hatásvizsgálat, környezeti stressz szűrés) eljárásokat egyre nagyobb mértékben alkalmazzák.a gyártási eljárásokban.

Az ESS tesztek célja az idő előtti meghibásodások generálása a termékekben a gyártási folyamatok során. Ez valójában az jelenti, hogy az ESS eljárással választható el az elfogadható áru a gyengébb minőségtől.

A vibrációs terhelés során mind vízszintes, mind függőleges irányú sinus-hullámok vagy random zajok is alkalmazhatók, hőmérsékleti és klimatikus terheléssel kombinálva.

Mind a hőmérséklet, mind a klímaterhelés nagymértékben befolyásolja az anyagok rezgési tulajdonságait. Emiatt a konstans és a ciklikus hőmérsékleti és klimatikus terhelések megléte egyaránt fontos a vibrációs terhelési tesztek során.

A rázótesztekben az egyértelmű környezeti feltételek megléte, a sinus, a zaj, a sinusos zaj, vagy éppen a sokk (ütő) vizsgálatokkal együtt, lényegesen gyorsabban hozza meg a kívánt eredményeket.

A Vötsch Technik vibrációs tesztrendszereit a jól átgondolt konstrukció és a világos ipari formatervezés jellemzi.

A hőmérsékleti és klimatikus tesztrendszerekkel elért, bizonyított eredmények képezik a mi magas minőségű előírásunk alapját.

A különböző vibrációs rendszerek optimális integrálása moduláris tervezésű kamrákkal valósítható meg.
Az ESS hőmérséklet/pára tesztberendezésekre alapozva, a Vötsch Technik  a dinamikus terheléses vizsgálatokhoz nagyszámú szabványos tesztkamrát ajánl.

A mérőtérben levő minták ellátására vagy mérésére szükséges csatlakozások bevezetésére, a kamrák oldalába beépített, hőmérséklet-független átvezető nyílások használhatók.

A kamra a saját, párazáró hegesztésű, rozsdamentes acéllemez tartályával, a cserélhető fenéklemezek segítségével teljes értékű klíma-tesztkamrává alakítható.

A kamrákban alkalmazott speciális ajtószigetelés, fenéklemez elemek és a vibrációs vezetékek tervezése több évtizedes tapasztalatok alapján történik.

Az optimalizált légkeverés, melyet speciálisan erre az alkalmazásra fejlesztettek ki, gyors hőciklusokat és nagy hőkompenzációt biztosít.

Ez biztosítja a minták egyenletes hőmérsékleti kondicionálását a mérőtérben, egy minimális szórással a hőmérséklet eloszlásban.

Fontosabb jellemzők

  • A moduláris kiépítés ideális feltételeket teremt a könnyű kezelhetőséghez
  • moduláris rendszer mind méretben, mind kapacitásban

VTV_VCV hő-, klíma- és rázó-tesztkamrák, Vötsch 2

Az innovatív kialakítás a lehető legmagasabb kezelési kényelmet nyújtja

Különböző technológiai megoldások egyedi feladatokra
Függetlenül attól, hogy az Ön alkalmazása milyen mechanikus, hidraulikus vagy elektrodinamikus rázórendszert kíván, mi minden neves rázóegység gyártó termékét integrálhatjuk a rendszerünkbe.

Annak érdekében, hogy tesztkamra hibamentesen illeszkedjen a rázóhoz, a mérőtér magassága hozzá állítható a rázóhengerhez.

A használat során más, eltérő magasságú egységekhez való hozzáillesztés is problémamentesen megoldható az ügyfél telephelyén.

Az önhordó tesztkamrás kialakítás előnye a szabad hozzáférhetőség. Nincs akadályozó fémkeret, ami gátolhatja a tesztekhez szükséges munkák elvégzését.
VTV_VCV hő-, klíma- és rázó-tesztkamrák, Vötsch 3

Szinte minden lehetséges!
Mi többféle testreszabott rendszert tervezünk, gondolunk ki és építünk meg.