Légszelepes hőmérsékleti sokk tesztkamra (Damper Shock)

Az új ShockEvent D statikus tesztkamrája ideális megoldás rezgésérzékeny mérőműszerek és érzékelők, valamint minden olyan vizsgálati anyag esetén, melyeket a mechanikus hatásoktól mentesen szükséges hőmérsékleti sokkteszt keretében vizsgálni.

Légszelepes (Damper Shock) hőmérsékleti sokk tesztkamra

A légszelepes hősokk (Damper Shock) különlegessége az egy pozícióban álló teszttér. A vizsgálathoz szükséges meleg és hideg levegőt a teszttér felett és alatt található kamrákban kondicionálják. Vizsgálat során a szükséges hőmérsékletű levegő légszelepeken keresztül kerül bevezetésre a teszttérbe, és így a teszttér mindig ugyanabban a pozícióban marad. Ez a legfontosabb különbség a légszelepes, és a hagyományos, mozgó tesztteret alkalmazó berendezések között.

A vizsgálat során a a meleg/hideg levegő gyors cseréje miatt fellépő hirtelen hőmérséklet változások sokkolják a vizsgált mintadarabot, úgy, hogy a vizsgálati tér mindeközben mozdulatlan marad (2 zónás kamra). A vizsgálati eljárások körét tovább bővíti a 3 zónás tesztkamra, mely esetben lehetőség van környezeti levegő beáramoltatására is. Az állandó pozícióban álló teszttér további előnyt jelent mérőeszközök csatlakoztatása esetén, mivel így a vezetékek is fixen, mozgás mentesen állnak, eltérően a hagyományos vizsgálati módszerektől. 

Légszelepes hőmérsékleti sokk tesztkamra (Damper Shock)