HALT / HASS tesztrendszer

HALT eljárás folyamán megszerzett információkat arra használják fel, hogy HASS szűrést dolgozzanak ki a gyártási folyamat eltéréseihez.

ESS, tesztkamrák

Vizsgáló berendezés az erősen felgyorsított élettartam tesztekhez és a hibaszűrő alkalmazásokhoz

A Star Galaxy™ HALT/HASS berendezésekben beépített tesztkamra, illetve rázótábla csomag található. A kamrák el vannak látva folyékony nitrogénes (LN2) hűtőrendszerrel, ami gondoskodik arról a gyors hőmérsékletváltozási sebességről, amire a maximális termékterhelés eléréséhez van szükség. A vibrációs asztal egy korszerű, hat szabadságfokú, háromtengelyes, pneumatikus rázóasztal.

A HALT/HASS elv

A HALT olyan hibaszűrő eljárás, melyet a termék prototípus fázisában végeznek el, hogy megállapítsák a termék üzemeltetési korlátait, azonosítsák a tervezési hibákat és kiszűrjék a hibás alkatrészeket.

A prototípus fázis az a pont, ahol a leggyorsabban és leggazdaságosabban végezhetők el a tökéletesítések.

A HALT eljárásban a próbatestet fokozatosan erősödő terhelésnek vetik alá. A hőmérsékleti pihenőidők, gyors hőátmenetek, vibráció és a hőmérséklettel kombinált vibráció olyan hatások, melyeket azért alkalmaznak, hogy feltárják a rejtett belső tervezési hibákat alkatrész szinten vagy a gyártási folyamatban.

A hibák feltárásán túl a HALT egészen a meghibásodásig terheli termékmintát. Megállapítható a kialakítás robosztussága és a termék tervezett üzemeltetési szintje feletti határ. A HALT nem megfelelt / nem megfelelt típusú vizsgálat. Feltárási és tervezésoptimalizálási eljárás.

A HALT akkor sikeres, amikor bekövetkeznek a meghibásodások, világos a kiváltó ok, korrekciós lépéseket valósítanak meg, a termék korlátait megértik és kiterjesztik azokat. A HALT eljárás folyamán megszerzett információkat arra használják fel, hogy HASS szűrést dolgozzanak ki a gyártási folyamat eltéréseihez.

A HASS olyan gyártás utáni eljárás, amit el lehet végezni az összes terméken vagy termékmintákon is (HASS – erősen felgyorsított terheléses ellenőrzés).

A HASS elsődleges célja a rejtett hibák feltárása és kimutatása. Annak ellenőrzésére használják, hogy nincsenek-e új gyenge láncszemek a termékben a HALT óta, ami megnövelte a HALT során tapasztalt határokat. A célja végeredményben az, hogy megelőzzük a hibás termékek végfelhasználóhoz, ügyfélhez való eljutását.

A HASS terhelési szintjei jellemzően alacsonyabbak, mint a HALT eljárásban alkalmazott szintek. Ezek azonban általában sokkal erősebb terhelések azoknál, melyek normál használat során érik a terméket. A cél az, hogy elegendő terhelést alkalmazzunk a hibák megtalálásához anélkül, hogy jelentősen csökkentenénk a termék élettartamát.

Jellemzők

  • A Star Galaxy kamrák el vannak látva folyékony nitrogénes (LN2) hűtőrendszerrel, ami gondoskodik arról a gyors hőmérsékletváltozási sebességről, amire a maximális termékterhelés eléréséhez van szükség.
  • A Galaxy rendszer hatékonyan továbbítja a nagy sebességű kondicionált levegőt a próbatesthez, hogy páratlan hőmérséklet-ciklus teljesítményt nyújtson.
  • A szabályozható légáramlási csomag lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy visszafordítsa és a termékre irányítsa a légáramlatot.
  • A gyors hőmérsékletváltozási sebességeket kisebb térigénnyel, alacsonyabb hallható zajjal, víz használata nélkül, alacsonyabb karbantartási költséggel és nagyobb hatékonysággal éri el, mint egy tipikus hűtő berendezés.
  • A vibrációs asztal egy korszerű, hat szabadságfokú, háromtengelyes, pneumatikus rázóasztal.
  • Egyedi vezérlő rendszer (StarView szoftver) azt a rugalmasságot biztosítja a felhasználónak, hogy egy gyorsulásmérőn vagy négy gyorsulásmérő bármelyik kombinációján keresztül végezze a vezérlést.
  • Opcionális alkatrészvezérlés.