Innováció teljes sebességgel

Az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és az alacsonyabb kibocsátás és a nagyobb teljesítmény elérése érdekében az autók súlyát csökkenteni kell. Megoldást jelentenek a szálerősítésű műanyagok, amelyeket eddig kizárólag versenyautókban használtak.

A jövőorientált autóipar

A weisstechnik segítségével valóban felgyorsulhat

Az autóipar nagy kihívásokkal szembesül. Innovatív koncepciókra van szükség melyek biztosítják az alacsonyabb fogyasztást és a csökkentett kibocsátást, fokozott biztonság és több szórakozás mellett. Ezzel egyidejűleg az önjáró járművek fejlesztését kívánja előmozdítani. Bárkinek is sikerül e feladat, a jövő autóipari trendejeit fejleszti.

Kapcsolatteremtés - a jövő autója digitális
Az 4.0-as iparág eléri az utat. A jövő autója digitális lesz. Az internet, a szórakoztató elektronika és az adatszolgáltatások új dimenziót nyitnak a vezetés számára.

Kompozitok - a jövő autója könnyebb lesz
Az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és az alacsonyabb kibocsátás és a nagyobb teljesítmény elérése érdekében az autók súlyát csökkenteni kell. Megoldást jelentenek a szálerősítésű műanyagok, beleértve a szénszálas kompozitokat is, amelyeket eddig kizárólag versenyautókban használtak. 

Alternatív meghajtóka jövő autója tisztább lesz 
Az ambiciózus éghajlati célok eléréséhez és annak biztosításához, hogy az autók bent maradhassonak a belvárosokban, alternatív meghajtási koncepciókra van szükség. Ezek közé tartoznak az akkumulátoros elektromos motorok, hibrid rendszerek, üzemanyagcellák és az alternatív üzemanyagok, mint például a hidrogén.

Az autókra, azok felszerelésére és funkcióira vonatkozó megnövekedett követelmények biztosítása érdekében az autógyártóknak és beszállítóiknak új terepet kell kialakítaniuk, például a fejlesztési és gyártási folyamatok átszervezésével. E tevékenységeket bizonyított szabványos megoldásokkal és egyedileg kifejlesztett tesztrendszerekkel támogatjuk.

A Weiss Technik cégek a környezetvédelmi szimuláció, a hőmérsékleti folyamatok és a légkondicionálás területén a leginnovatívabb és legjelentősebb fejlesztők és gyártók közé tartoznak. Különösen az autóipar számára fejlesztett megoldásaik a legmagasabb igényeket is kielégítik.Tesztberendezéseiket világszerte ismert autógyártók és beszállítóik használják.

Környezeti szimuláció
A tesztelés és a környezeti szimuláció egyik úttörőjeként testre szabott tesztrendszereket kínálunk az Ön iparágához a levegőáramlás, a szélsőséges magasságok és a drasztikus hőmérsékletváltozások szimulációjához. Ezeket kombinálhatjuk az időjárási és korróziós tesztek szabványos rendszereivel minden éghajlati feltételnek megfelelően, bárhol a világon.

Ipari fűtési technológia
Leányvállalatunk a Vötsch Industrietechnik közreműködésével egészítjük ki a kínálatot a hőkezelő rendszerek és a technológia területén. 

A legmagasabb minőségű, megbízható ipari kemencéket fejlesztjük, tervezzük és gyártjuk. Ez segít a személyre szabott megoldások megvalósításában, pl. a kompozit anyagok szárításában és formálásában – Jövőorientált megközelítés az autóiparban.

Klímavezérlő technológia
A komplex gyártási folyamatok és működési feltételek a lehető legjobb klimatikus viszonyokat igénylik. Az emberek, a termékek és a környezet védelme érdekében a tiszta helyiségek és a védelmi rendszerek mellett légkondícionáló rendszereket is biztosítunk az informatikai berendezések optimális hőmérséklet-szabályozásához. Szakembereink az klimatikus paraméterek változtatásának egyik vezető szolgáltatójaként vezetik önt a tervezéstől a projektek megvalósításáig.