Biztonság és védelem az akkumulátorok tesztelése során

A hibás működés okozta hatások és ezek veszélyei együtt növekednek az akkumulátorok tárolási kapacitásának emelkedésével. A tesztlaboratóriumi biztonság ezért elsődleges fontosságú számunkra is.

Biztonság és védelem az akkumulátorok tesztelése során

A veszélyforrások megfelelő értékelése 
A lítium-ion akkumulátorok nagy energia sűrűsége miatt a tesztek során túlterhelések és meghibásodások léphetnek fel. Amennyiben egy cellában felszalad a hőmérséklet, az így kialakuló kontrollálatlan kémiai reakció átterjedhet más cellákra és megsemmisítheti az egész akkumulátort.

Segítünk meghatározni a megfelelő biztonsági szintet 
A Weiss Technik TÜV tanúsítvánnyal igazolt akkumulátor-tesztelés specialista, és emellett természetesen szigorúan betartja az ezen berendezésekre vonatkozó irányelveket és a CE-megfelelőségi nyilatkozat követelményeit. Mindezeken felül, tesztberendezései az EUCAR veszélyességi előírásai és az ATEX irányelvek alapján kerülnek kialakításra.

Az akkumulátorok tesztelése során felmerülő kockázatok egységes osztályozása
A tesztek veszélyességi szintjének jobb meghatározása érdekében az EUCAR (Európai Autóipari Kutatási és Fejlesztési Tanács - az európai autógyártók konzorciuma) megvizsgálta a veszélyes helyzeteket és nyolc kockázati osztályba sorolta őket.
Ezen osztályozáson alapszik az akkumulátor-tesztrendszereink biztonsági berendezéseinek fejlesztése is.

A Weiss Technik speciális, veszélyességi szintek alapján meghatározott modulkészletet fejlesztett ki a lítium-ion tesztrendszerekhez. Az egyes veszélyességi szintekhez olyan speciális biztonsági eszközöket ajánlunk, amelyeket a vevői előírásokhoz igazodva lehet felszerelni, illetve beépíteni a Weiss gyártmányú tesztrendszerekbe, ezáltal biztosítva a vizsgálatok biztonságosan és eredményesen történő elvégzését az előzetesen meghatározott biztonsági szinteken.

Szívesen állunk rendelkezésükre tanácsadással, annak pontos meghatározásában, hogy mely biztonsági előírások vonatkoznak tesztelési feladataikra, és mely biztonsági berendezések szükségesek a tesztrendszereikhez.