ATEX irányelvek, direktívák – Tesztrendszerek robbanásvédelme

Az ATEX irányelvek egész Európában érvényesek, és biztosítják az ipari üzemek és tesztberendezések, klímakamrák biztonságos működését potenciálisan robbanásveszélyes környezetben vagy robbanásveszélyes körülmények között.

ATEX direktívák_Robbanásvédelem_Akkumulátor tesztek

Kiegészítik a veszélyességi szintekhez kapcsolt eljárásokat, intézkedéseket, melyek csak a berendezés belső terében kialakulható túlnyomás által kiváltott robbanás veszélyét veszik figyelembe, míg az ATEX figyelembe veszi a robbanásveszélyes keverékek veszélyeit is, amelyek az akkumulátor vizsgálata során keletkezhetnek, amennyiben a vizsgálati mintából kiszabaduló gázok kijuthatnak a vizsgálati helyiségbe is.

Az akkumulátor tesztrendszerek az adott veszélyességi szint által meghatározott védelmen felül további intézkedéseket is igényelhetnek, igazodva az ATEX szabványokhoz.

Szükség van az ATEX védelemre? – Biztosak vagyunk benne, hogy igen! 
Önökkel együtt ellemezzük a tesztprojektek veszélyességi potenciálját, az esetleges  gázszivárgás által kiváltott robbanás kockázatát is figyelembe véve.
A követelményektől függően, akkumulátor tesztelő rendszereinket olyan biztonsági eszközökkel látjuk el, amelyek garantálják az ATEX irányelveknek történő megfelelést.

“Abuse”tesztek - maximális stresszterhelés 
Az "Abuse" tesztek az elektromos energiahordozókat elviszik képességeik határáig, néha még azon túl is. A tesztek során az akkumulátorok extrém stresszterhelést kapnak, mint például rendkívül magas vagy alacsony hőmérséklet, mechanikai sérülések, például ütés, zúzás, illetve elektromos terhelések, például rövidzárlat, túltöltés vagy mély kisülés.

Ezek a szélsőséges körülmények között végzett tesztek különösen magas biztonsági előírásoknak történő megfelelést követelnek meg a vizsgálóberendezésektől is.

A Weiss Technik jelenleg teljesen új tesztrendszereket fejleszt az ilyen jellegű tesztek biztonságos kivitelezésére.