A lítium-ion energiatárolók tesztrendszere

Az alternatív hajtásrendszerek az autóipari jövő központi eleme. Együttműködünk önnel, hogy pontosan testre szabjuk a weisstechnik® és vötschtechnik® márkák lítium-ion vizsgálati rendszereit a tesztelési feltételekhez.

Lítium-ion energiatárolók tesztrendszere

Más mobil tárolórendszerekhez képest a lítium-ion akkumulátorok és az üzemanyag-cellás technológia már kialakult. Az egyre nagyobb alkalmazásokhoz olyan tárolórendszerekre van szükség, amelyek mind nagyon magas energia-tartalommal rendelkeznek, és magas szintű energiát biztosítanak.

Az energiatároló rendszernek a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie. A külső terhelések, például a magas vagy alacsony hőmérséklet, a gyors hőmérséklet-változások, a páratartalom, a mechanikai terhelések vagy a maró hatások miatt nem okozhatnak meghibásodást vagy nem kívánt reakciókat.

A hőmérséklet-tesztek során túlterhelés vagy hibás működés léphet fel. Végül az akkumulátorok megsemmisülését eredményezheti. A tárolórendszerek egyre növekvő méretével a meghibásodás hatása nől, és a lítiumelemek vizsgálatakor a potenciális veszély is növekszik. Ezért, ha ilyen vizsgálatokat végez, a laboratóriumi biztonság, mindenekelőtt a személyes biztonság a legmagasabb prioritás.