Új utak a mobil energia ellátás felé ...

Mobil energiaellátás már rég általánossá, sőt elengedhetetlenné vált számos területen. Korlátozott mértékben állnak rendelkezésre fosszilis energiaforrások, egyre fontosabb az új technológiák használata.

Lítium-ion akkumulátorok tesztelése 6, Weiss tesztrendszerek

Függetlenül attól, hogy mobil telefonokról, laptopokról vagy a digitáis fényképezőgépek világáról beszélünk, hol lenne a forma és a funkció az energiatároló eszközök belső használata nélkül?

Tekintettel arra a tényre, hogy korlátozott mértékben állnak rendelkezésre fosszilis energiaforrások, egyre fontosabb az olyan új technológiák használata, mint például a hibrid járművek alkalmazása a közlekedésben.

A legújabb fejlesztések úgy mutatják be a hibrideket, mint egy belső égésű motor, mint fő energiaforrás kombinálását egy elektromos géppel, amely akkumulátorban, üzemanyagcellában vagy SuperCup eszközben tárolja az energiát.

A kizárólag villamos energiával hajtott gépkocsik nagy valószínűséggel a következő lépést jelentik majd az autó fejlesztésében. A meglévő berendezések többnyire nikkel-fémhidrid akkumulátort használnak, bár a lítium-ion akkumulátorok már hosszú ideje elterjedtek a mobil telefonokban és a hordozható számítógépekben.

A lítium-ion akkumulátor is olyan energiaforrás, ami a jövő hibridhajtásában kaphat szerepet, mivel magas a cellafeszültsége, a teljesítmény- és energiasűrűsége.

Előnyös a hőstabilitásuk, a kisütési periódusban állandó feszültségszintjük és az a tény, hogy nem mutatnak memória hatást.

Az ügyfelek és a környezet biztonsága szintén fontos szerepet kap a jövőbeli gépkocsik gyártásában. Ez az oka annak, hogy 2003 óta kötelező biztonsági szabványokat vezettek be a lítium-ion akkumulátorokra.

Úgy gondoljuk, hogy ezeknek az új technikáknak a lehető legmagasabb szintű biztonságot kell nyújtaniuk, és minden tervezési erőfeszítést arra kell fordítani, hogy kizárják az összes biztonsági kockázatot.

A Weiss Umwelttechnik mérnökei és tervezői összedugták a fejüket az autóipar fő fejlesztőivel, hogy új tesztrendszereket fejlesszenek ki. Az az elképzelésük, hogy ezeket az új technikákat a valósághoz a lehető legközelebbi körülmények között teszteljék, hogy megfeleljenek a biztonságos jövő követelményeinek.

Az ezekben a tesztrendszerekben alkalmazott biztonsági berendezések minimális szinten tartják a kockázatot, miközben a tesztelés szándékosan átlépi a normál használat határait.

Kockázatok azonosítása

  • Kémiai reakciók, hőterhelések, túltöltésre adott reakciók
  • Gyors töltésre adott reakciók
  • Károsodásra, sérülésekre adott reakciók
  • Mechanikus és dinamikus terhelések