Környezetszimulációs tesztrendszerek energiatárolók tesztelésére

A lítium akkumulátorok a megbízhatósági tesztek során többféle környezet szimulációs vizsgálatnak vannak kitéve. Ezeket a teszteket hőmérsékletváltozások szimulálására alkalmas klíma- és hőkamrákban végzik el.

Lithium-ion energiatároló tesztkamrák, Vötsch
Innovatív biztonság-tesztelő berendezések, tökéletes felhasználói védelemmel

A járművek területén a lítium akkumulátorok sikeresen bizonyították alkalmasságukat az energiatárolásban. Az olyan széleskörű alkalmazások, mint például az elektromos autók, azonban már olyan energiatároló rendszereket igényelnek, amelyek nemcsak nagymennyiségű energia tárolására képesek, hanem nagyobb mennyiségű energia leadására is alkalmasak. A lítium akkumulátorok megbízhatósági tesztje többféle, környezetterhelési szimulációs vizsgálatból áll. Ezeket a teszteket hőterhelések szimulálására alkalmas klíma- és hőmérséklet kamrákban végzik el.

Biztonság a laboratóriumban és a személyzet védelme
A hőmérsékleti terhelési tesztek alatt túltöltések, vagy más akkumulátor meghibásodások is megtörténhetnek. Ezek az akkumulátorok tönkremenéséhez vezetnek.

Az energiatárolók méretének megnövelése megemelte a lehetséges meghibásodások és a potenciális kockázatok bekövetkezésének lehetőségét a lítium akkumulátorokkal elvégzett tesztek során. Emiatt, az ilyen tesztek alatt a laboratóriumi biztonságnak, illetve ezen belül, a személyzet védelmének van a legmagasabb prioritása.

A hő- és klímakamrában lefolytatott lítium akkumulátoros tesztekhez a laboratóriumi biztonság érdekében, cégünk olyan biztonsági berendezéseket tud ajánlani, melyeket az EUCAR Hazard Level (EUCAR Kockázati Szint) értékeihez optimalizáltak. Természetesen, a biztonsági berendezéseket egyedileg, a megrendelő specifikációja szerint is ki lehet alakítani. További részletes információért kérjük, forduljon hozzánk.
Lithium-ion energiatároló tesztrendszerek, Vötsch

Alkalmazások, készülékek

  • Hőmérséklet tesztkamrák akkucellák és csomagok vizsgálatára
  • Hőmérséklet- és klimatikus tesztkamrák akkucellák, csomagok, modulok és komplett akkumulátorok vizsgálatára
  • Stress Screening rendszerek (ESS-kamrák) cellák, csomagok, modulok és komplett akkumulátorok vizsgálatára
  • XXL sorozatú tesztkamra akkumulátorok tesztelésére
  • Hőmérséklet- és klimatikus tesztkamrák vibrációs terhelési vizsgálatokhoz
  • Bejárható és nagy, járműméretű klímakamrák gépkocsi akkumulátorok tesztelésére