Weiss bejárható hőmérséklet tesztkamra telepítése az ERICSSON-nál Budapesten

Telekommunikációs informatikai eszközök fejlesztésével foglalkozó multinacionális ügyfelünk igényeihez igazítva a Weiss Technik szakmérnökeinek bevonásával egyedi méretű bejárható hő-tesztkamra került megtervezésre ill. telepítésre.

Bejárható hő- és klíma-tesztkamrák

A tesztberendezés előírt méretei és a helyszín adottságai az előzetesen Németországban történő készre szerelést nem tették lehetővé. Az épületben mindössze egy teherlift állt rendelkezésre az anyagmozgatáshoz, ezért a gép alkotó elemeit külön kellett a telepítés helyére szállítani, majd egyedileg összeépíteni.

A beüzemelés során megtörtént a rendszer beszabályozása - 20kW hőterhelés szimulációjával ill. kalibrálása és próbajáratása.

Hőciklus vizsgálatok során az eszköz mintákat működtetni kell, ezért a tápellátásukhoz ill. kommunikációhoz szükséges villamos bevezetések kialakítására volt szükség.

Az előírt hőmérsékleti határok (-10 ... +60 oC) között előírás volt jelentős, 20 kW bevitt hő kompenzációjára való méretezés. Ez a berendezés hőtésteljesítményét nagy mértékben meghatározza.

A termékmintákon tetszőlegesen elhelyezhető, mozgatható PT100 szenzorokkal lehetséges a hőmérséklet egyidejű nyomon követése, monitorozása, különböző pontokon.

A hőmérséklet tesztkamra távfelügyelete SIMPATI szoftverrel ill. egyedi programon keresztül is megvalósítható, akár az épület egy másik helyiségéből, ethernet porton keresztül.