IMV ECO Shaker telepítése BOSCH-nál Kolozsváron

Autóelektronikai eszközök gyártásával foglakozó multinacionális ügyfelünk részére energiatakarékos ECO-Shaker rázórendszer került kiválasztásra és telepítésre a Japán IMV portfóliójából.

IMV Corp., ECO rázógép, EM sorozat

Specifikáció szerinti rázó teljesítmény: 16/32 kN, akár 250 g maximális gyorsulás is elérhető (sokk-teszt üzemmódban).

Külön szempont volt a rázó-tesztrendszer kiválasztáskor az energiatakarékos kivitel, mellyel az üzemeltetés során komoly költség takarítható meg.
A tesztrendszer alacsony terhelése esetén akár 80%-al is alacsonyabb fogyasztás is elérhető, mellyel hosszú távon a bekerülési költség részben/egészben megtérülhet.
Energiatakarékos üzem esetén a berendezés zajszintje jelentősen csökken az inverteres szabályozásnak köszönhetően.

A rázórendszer klímakamrával kombinált kivitelben került telepítésre, melyhez egy Weiss Technik gyártmányú 1200 literes (-70...+180oC) hő- és páratartalom tesztkamra lett kiválasztva.

A telepítés során a laborhelyiségben szakembereink először elhelyezték a rendszer fő elemeit (rázófej és tesztkamra), majd ezt követően kerültek elhelyezésre a kiegészítő egységek, mint a fordulatszám szabályozott elszívó ventilátor, erősítő és vezérlő PC.

Beüzemelés során megtörtént a tesztrendszer beszabályozása, ECO szoftver telepítése, beállítása ill. a próbajáratás.

A tesztkamra egyes elemek bontását követően sínpályán letolható a rázófejről, így a fő egységek használhatóak külön-külön ill. kombinált vizsgálatokhoz egybe építve, megfelelő szigetelés alkalmazásával.

Szimulációk monitorozása külön szoftverek segítségével lehetséges, távoli eléréssel akár az üzem egy másik helyiségéből is.