Akkumulátor Konferencia – NRW Akkumulátor Nap

Az Advanced Battery Power platformmal a vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek és magánszemélyek a szakértő közönség elé tárhatják akkumulátortechnológiai munkáikat és eredményeiket. – Akkumulátor Konferencia, 2015. ápr. 27–29., Aachen, Németország

Akkumulátor Konferencia - Battery Power 2015

Az NRW Akkumulátor Nap 2015. április 27-én, a németországi Aachenben található Eurogress kongresszusi központban kerül megrendezésre. Ezt követően rendezik meg 2015. április 28–29-én az „Advanced Battery Power – Speciális autóipari és közműipari akkumulátorok fejlesztése és azok integrálása az elektromos hálózatba” című szimpóziumot.

  

Köszöntjük a 2015. évi NRW Akkumulátor Napon!

A rendezvényen bemutatják az NRW térségben működő, az akkumulátortechnológiai és alkalmazási piacon érdekelt vállalatok és intézmények termékeit, szolgáltatásait és elért eredményeit.

Jelenleg a legnagyobb hangsúly az elektromos járművekben (elektromobilitás) használt lítium-ion akkumulátorok folyamatos továbbfejlesztésén van. Ebből kifolyólag a teljesítmény, tartósság és biztonság optimalizálása kulcsfontosságú kérdéssé vált. Ehhez azonban az energiaipari, autóipari és nyersanyag-kutatási területen érdekelt összes félnek együtt kell működnie.

 

Advanced Battery Power 2015 – 
Kutatási, fejlesztési és tudományos szimpózium

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok szeretettel várjuk az akkumulátor-értéklánc különböző fázisaiban érintett tudósokat, fejlesztőket és mérnököket a 7. nemzetközi „Advanced Battery Power – Autóipari és energiaellátási megoldások” szimpóziumra.

Az Advanced Battery Power szimpózium és az azt megelőző NRW Akkumulátor Nap célja, hogy első kézből tájékoztassa a különböző iparágakban érdekelt szereplőket az akkumulátorok fejlesztésével és gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos tudnivalókról. 

A konferencia témái

  • Lítium-ion cellák: felhasznált anyagok, és a jellemzők fejlesztése
  • Akkumulátorrendszerek
  • Élet a lítium-ion technológián túl
  • Akkumulátorrendszerek és cellák gyártása
  • Telepített akkumulátorrendszerek
  • Autóipari és mobil alkalmazások