WBT anyagtesztelő hőmérséklet tesztkamrák különféle anyagokhoz

A beton, téglák, klinkertéglák, kő- vagy csempelapok, évtizedekig vannak kitéve az elemeknek, védelem nélkül. A hosszan tartó minőség garantálásának és az épületek tartós megóvásának érdekében, az anyagok intenzív hőmérséklet tesztelést igényelnek.

WBT anyagtesztelő kamrák különféle anyagokhoz

A Weiss Technik WBT anyagtesztelő hőteszt kamrái különféle anyagokon segítik tesztelni a nap, szél, eső és fagy által okozott romboló hatásokat, s így a gyártási folyamatok optimalizálását, a minőség javítását és az előírt biztonsági szabványoknak való megfelelést segítik.

Napszakok váltakozásának tökéletes szimulációja
Az anyagtesztelő kamrák tökéletesek annak vizsgálatára, hogy milyen hatást gyakorol építőanyagokra a víz és a hideg-meleg hőmérsékletek ciklikusan változó terhelési mintája – mint a napszakok váltakozásának esetében is. Ezáltal különféle tesztkörülmények vizsgálata válik lehetségessé, mint például az anyagok vízzel történő telítése fagyasztási periódusok között, elárasztással, öntözéssel (opcionális) vagy permetezéssel (opcionális). Ezzel biztosítható, hogy az anyagok megfelelnek minden szükséges biztonsági szabványnak. A robusztus WBT tesztkamrák kizárólag acélból készülnek, rozsdamentes acélból készült teszt konténerrel és egy hatékony légkeverő ventilátorral a fedélben. Könnyedén tölthetők, akár felülről, emelő eszközök használatával is. A kapcsolószekrény részei különálló egységet képeznek, közvetlenül a tesztkamra mellett.

Kiemelt jellemzők

  • Robusztus tesztkamrák, különféle építőanyagok tesztelésére,
  • Megismételhető, különféle, szabványos tesztkörülmények (pl. fagy-harmat váltakozó vizsgálatok),
  • Széles hőmérsékleti skála -30°C-tól +60°C-ig,
  • Kombinált tesztelés a napszakok váltakozásának szimulációjával és vízzel kombinálva,
  • A gyártási folyamatok optimalizálása a minőség, és a biztonsági szabványoknak való megfelelés érdekében.