EMC hőmérséklet tesztkamra – árnyékolás és hőmérséklet

Az EMC (elektromágneses kompatibilitás) olyan hőmérséklet tesztkamra, amely optimális árnyékolás- csillapítással van ellátva: VT 4021 / 7021 EMC, EMC Minis - VT 4002 EMC.

VT 4021, 7021 EMC hőmérséklet tesztkamra, VötschElektromágneses kompatibilitás
Az elektromágneses kompatibilitást (EMC) az elektromos készülékek azon képessége határozza meg, hogy kielégítően működnek saját elektromágneses környezetükben (interferencia elleni ellenállás). Ennek úgy kell működnie, hogy ne befolyásolja indokolatlanul a környezetét, amiben más készülékek is jelen vannak (kisugárzott interferencia).

Az elektromágneses hatás az elektromos készülékekben és rendszerekben megjelenő működési zavarokban nyilvánulhat meg (például repülőgép, gépkocsi, vonatok, hajók). Egy rendszer elektromágneses összeférhetőségének műszaki mérése, valamint az elektromágneses interferencia csökkentésére vagy elnyomására tett megfelelő védelmi intézkedések sok kutatási program tárgyát képezik.

A helyes elrendezés és a megfelelő tervezés kulcsfontosságú az EMC viselkedés szempontjából. Az interferenciával szembeni immunitás próbáját és visszaigazolását, valamint az elegendően alacsony interferencia kibocsátás értékeit EMC Direktívák és EMC szabványok (IEC 61000-5-7-2001) szabályozzák.

A védelmi követelmények előírják, hogy a tesztdarabok által kibocsátott  interferencia olyan alacsony kell legyen, hogy a környezetében levő, például rádióvevőket, stb. indokolatlanul ne zavarja.

VT 4021, 7021 EMC hőmérséklet tesztkamra, Vötsch
Tesztfelszerelés
A behatárolt laboratóriumi terület és a munkahelyi direkt tesztek igénye kompakt és csendes készülékeket kíván meg.

A Vötsch Industrietechnik olyan szabványos készülékeket fejlesztett ki, amelyek optimális árnyékoláscsillapítással rendelkeznek. Az árnyékolásos csillapítást a Karlsruhei Egyetem (TH) Elektromos Energiarendszerek és Nagyfeszültségű Mérnöki Intézete (EH) mérte be és minősítette.

A vizsgálati területet úgy alakították ki, hogy a belső konténer vegye át az árnyékolás funkcióját. Az árnyékoláscsillapítás (SA) határozza meg az adott elektromágneses pajzs azon képességét, hogy lecsökkentse vagy legyengítse az elektromágneses mezőket és a felszíni örvényáramokat.

Az elektromágneses védelmet (EM-védelem) a komplett topológia (felépítmény) biztosítja. Ez nemcsak egy egyszerű fém héj, hanem elektromos átvezetőket (áram, kommunikáció, antenna, jelkábelek) és mechanikai átvezetőket (ajtók, csövek, kapcsolási panel) is tartalmaz.

Az árnyékolt rendszerben elvégzendő hőmérsékleti teszt célja, a mintáknak az árnyékolt elektromágneses környezettel szembeni ellenállásának bizonyítása, többféle, reprodukálható hőmérsékleti érték mellett.

A vizsgálat során a működési és tárolási képességeket ellenőrizték alacsony és magas hőmérsékletek mellett.

Adott termékek működőképessége és használhatósága már igen korai szakaszban, a kutatási fejlesztési laboratóriumban biztosított.

Mi, ezzel a termékcsaláddal egy kiváló, a meglevő szabályozott hőmérsékletű tesztkamrákkal kombinált, hatékony elektromágneses árnyékolású eszközt adunk át a fejlesztőknek és a minőségbiztosításnak.

VT 4021, 7021 EMC hőmérséklet tesztkamra, Vötsch
VT 4021 / 7021 EMC 
VT 4021 / 7021 EMC sorozat hőmérsékleti tesztkamra árnyékoláscsillapítása optimális, a mérőtér kb. 200 liter, hőmérséklet tartománya -35°C / -65°C …100°C között van.

VT 4002 EMC Mini hőmérséklet tesztkamra, Vötsch
EMC Minis - VT 4002 EMC
A VT 4002 EMC kamra  egy miniatűr hőteszt kamra, ami optimális árnyékolás csillapítással van felszerelve. A mérőtér úgy van kialakítva, hogy a belső konténer látja el az árnyékolási funkciót.

Az árnyékolásos csillapítást a Karlsruhei Egyetem (TH) Elektromos Energiarendszerek és Nagyfeszültségű Technikai Intézete (EH) mérte be és minősítette.

Jellemzők

  • EM-Code: xxx55*x / *) 3 GHz-ig,
  • Vezérlés és kontroll: nagyteljesítményű 32 bites SIMPAC rendszer,
  • Érintőképernyős adatbevitel, állapotok és paraméterek kijelzése,
  • Rendkívül csendes készülék.

Az elektromágneses védelmet (EM védelem) a teljes topológia (felépítmény) biztosítja.
Ez az alábbi elemekből áll:

  • Fémburkolat,
  • Elektromos átvezetők (áram, kommunikáció, antenna, jelkábelek)
  • Mechanikai átvezetők (ajtó, csövek, kapcsolási panel, stb.)