WK3 3100-70-5 H tartósságtesztelő klímakamra

A WK3 3100 tartósságtesztelő klímakamrák különösen alkalmasak a szoláris és a fotovoltaikus modulok környezeti vizsgálataira, mivel magas építésűek és tágas helyet biztosítanak a tesztek elvégzéséhez.

Reprodukálható, felgyorsított tesztek, WK 3100 klímakamra, Weiss

Napelemes és fényelektromos egységek megismételhető minősítő tesztelése gyors üzemmódban, a környezetszimuláló berendezések szakértőjének számító Weiss, WK3 3100 tartósságtesztelő klímakamráiban.

A laboratóriumban elvégzett környezeti teszteknek az a célja, hogy megállapítsák, alkalmasak-e a rendeltetési céljukra és tartósak-e ezen termékek a hőmérséklet és a pára befolyása mellett. A laboratóriumi vizsgálatoknak a lehető legrövidebb idő alatt megbízható következtetésekkel kell szolgálniuk. Ezt gyorsított vizsgálattal érik el, ami felgyorsítja az alkalmazás közben előforduló környezeti terhelés hatásait.

Az új klímakamrákban a fotovoltaikus modulokat és a szoláris paneleket a vonatkozó EN 61215 vagy EN 61646 szabványnak megfelelő hő- és páratartalom teszteknek vetik alá.

A gyártási eljárás alatt végzett anyagvizsgálathoz és a minőségellenőrzési jóváhagyáshoz kiterjedt teszteket kell elvégezni. Ezek közé tartozik a páratartalom - hő teszt, a páratartalom - fagyási ciklus teszt és a hőmérsékletváltó teszt. Mindezen vizsgálatok elvégezhetők a WK3 3100 berendezéssel.

Méreteik ellenére a WK3 3100 tesztkamrák meglepően kompaktnak tűnnek.
Mivel a vizsgálóhely térfogata 3100 liter, a vizsgálóhely padlózata elbír egy embert és megtölthető eredeti méretű (legfeljebb 2 méteres) napelemekkel, ezek a tesztkamrák tökéletes választásnak bizonyulnak a napelemek vizsgálatához.  

A mintadarabokat egy különlegesen kifejlesztett állványra kell helyezni. Azáltal, hogy a levegőt függőlegesen vezetik el a homogénen elosztott levegőn keresztül a vizsgálótér padlózatán (perforált levegő), kitűnő helyi és időbeli állandóságot biztosítanak a panelek hőmérsékleti kondicionálásához. A nagykapacitású párásító rendszer a relatív páratartalom gyors szabályozását biztosítja a fagyasztási fázist követően.

A vizsgálótér jó minőségű nemesacélból (1.4404) készült, így a klímakamra hosszú élettartama garantált még szélsőséges környezeti körülmények között is.

A WK3 3100-et úgy alakítottuk ki, hogy meghaladja a normál tesztek elvégzéséhez szükséges hőmérséklet és páratartalom tartományokat. A hőmérséklet-tartomány -60°C-tól +180°C-ig terjed, a páratartalom tartománya pedig 10 - 95 % r.h.