Tesztkamrák napelem modulok (PV) vizsgálatára

A nagyméretű tesztkamrák lehetővé teszik a napelemek alkalmasság-, és élettartam vizsgálatát az IEC 61713, IEC 61215 és IEC 61464 szerint leírt hőmérsékletváltozásokkal, nedvesség/fagy, vagy nedvesség/hőmérséklet speciális beállítások mellett.

PV tesztkamra

Napelem rendszereket (PV-modulokat) világszerte, a legkülönbözőbb területeken használnak. Az energia előállításához a fotovoltaikus modulokat földre vagy ipari épületek tetejére telepítik, de magánháztartásokban, töltőállomásokon és járműveken is megtaláljuk őket. Mindennél fontosabb tehát, hogy ezek a modulok tökéletesen működjenek, és ellenálljanak az éghajlati viszonyok károsító hatásainak.

A különösen nagy belső szélességű és magasságú vizsgálókamrákban lehetővé válik a napelemek alkalmasságának és élettartamának vizsgálata az IEC 61713, IEC 61215 és IEC 61464 szabványokban leírt hőmérsékleti változásokkal, nedvesség/fagy, vagy nedvesség/hőmérséklet beállítások mellett. A megbízható mérési eredmények szempontjából a -70°C és +180°C közötti hőmérséklettartomány, valamint a magas minőségű kialakítás és megépítés elengedhetetlen.

Bejárható – moduláris – kompakt

  • A nagyméretű vizsgálókamrának köszönhetően sok, kisméretű modul tesztelhető.
  • Nagyobb PV modulok is beleférnek a kompakt kialakításnak köszönhetően.
  • Jó hozzáférés a nagy kamratérfogat miatt.

Jellemzők

  • Nagy belmagasságú kamra: az alapkiépítés munkatere 2,6 – 3,4m³.
  • Nagy szélességű kamra: az alapkiépítés munkatere 1,5 – 3,1m³.
  • Plug-in elemekhez felkészítve: az alapváltozatok szállítása a médiához való csatlakoztatásra készen, egy teljes szerelvényben.