Global UV3 200 – Globális-UV tesztberendezés

A kamrákban az időjárási viszonyokra végzett lépcsős szimulációk szükségessé teszik az éghajlati értékek számának vagy ciklikus változásainak korlátozását. A Global-UV tesztberendezésben az anyagöregedés szempontjából fontos faktorokat szimulálják.

Global UV3 200 teszrendszer

Időjárás-állósági tesztek a legmagasabb igényeknek megfelelően 
A napfényben megjelenő UV-sugárzás és a szórt napsugárzás különösen fontos tényezők. Ezek károsíthatják az anyagok felületét, amely hatás - más éghajlati tényezők, például a hőmérséklet és páratartalom által felgyorsítva - az öregedés tipikus tüneteihez vezetnek. A készülékekben végzett lépcsős, természetes időjárás-állósági szimulációk mindig szükségessé teszik az éghajlati értékek számának vagy azok ciklikus változásainak korlátozását. A Global-UV tesztberendezésben az anyagöregedés szempontjából legfontosabb klimatikus tényezőket szimulálják.

Jellemzők

  • Időjárás állósági vizsgálatok típusai: DIN EN ISO 4892-3, A - eljárás (lámpakombinációk) 3+4 ciklusszám, DIN EN 12224, VDI 3958 - 12. oldal, DIN EN 1297 és az EOTA TR-010 szabványok szerint, magas hőmérséklet és páratartalom mellett, aeroszol-mentes párásítással.
  • Univerzális használatú kerettesztek az anyagfejlesztés és kárbecslés területén: extrém klímák és savas esők (pH ≥ 3) szimulációja, mint például az ADF (savas harmat és köd) vagy az AR (savas eső) tesztek (VDI 3958 12. oldal).
  • Nagy felületű minták és komponensek időjárás-állóságának vizsgálata
  • A hasznos vizsgálati terület és a telepítési felület hatékony aránya
  • Kivehető ajtósugárzó, amely könnyen kinyitható a mérőtérhez való a jó hozzáférés érdekében
  • A besugárzás spektruma többféle típusú fluoreszcens lámpa használatával variálható
  • A különleges biztonsági üvegből készült, lehajtható ernyő könnyű hozzáférést biztosít a fényforrásokhoz  
  • Környezetbarát anyagok
  • Alacsony beruházási, üzemeltetési és karbantartási költségek

Alkalmazások 
Más tesztelési eljárásokban túl sok figyelmet fordítanak a teljes, globális sugárzás szimulációjára, ugyanakkor más fontos klimatikus tényezők szimulációját elhanyagolják.

Az is fontos azonban, hogy a hőmérsékleti kondicionálást és a párásítás szabályozást reprodukálható módon végezzék, illetve hogy a levegőt aeroszolok nélkül nedvesítsék. Ráadásul, meg kell akadályozni a lámpák hősugárzásnak ellenőrizetlen túlmelegedését.

A DIN EN ISO 4892-2 szerinti vizsgálati eljárások előírják például a globális sugárzás teljes tartományának szimulálását, aminek azonban az a hátránya, hogy a minták hőmérsékletét és páratartalmát, vagy ezek ciklikus változásait befolyásoló faktorokat csak nagyon nehezen lehet szabályozni. A DIN EN ISO 4892-3 fluoreszcens lámpás vizsgálati eljárásban azonban, csak a fotokémiailag hatékony, ≤400 nm alatti spektrális tartomány (UV-A és UV-B sugárzás) szimulációja van előírva. Ez azt jelenti, hogy a minták sugárzással történő felfűtését elengedjük, de megnyerjük a minták pontos és reprodukálható módon történő kondicionálásának lehetőségét a teljes, természetes hőmérséklet és páratartalom tartományban. Az UV-Global tesztkészülékben a sugárzást különleges fénycsövekkel állítják elő a 290 nm-ről 450 nm-ig terjedő hullámhossz tartományban.

Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben vagy hívjon fel minket, szakképzett munkatársunk tanácsot ad Önnek.