(WK 3100) WK3 3100-H tartósságtesztelő klímakamra – VIDEÓ

Napelemes és fényelektromos egységek megismételhető minősítő tesztelése a WK 3100 klímakamráiban, melyek különösen alkalmasak a szoláris és fotovoltaikus modulok vizsgálataira, mivel magas építésűek és tágas helyet biztosítanak a tesztekhez

Reprodukálható, felgyorsított tesztek, WK 3100 klímakamra, Weiss

Megismételhető minősítő tesztek gyors üzemmódban

Napelemes és fényelektromos egységek megismételhető minősítő tesztelése gyors üzemmódban, a környezetszimuláló berendezések szakértőjének számító Weiss Technik WK 3100 tartósságtesztelő klímakamráiban.

Klímakamra WK-3100, tartósság tesztelés, szolár technológia

A laboratóriumban elvégzett környezeti teszteknek az a célja, hogy megállapítsák, alkalmasak-e a rendeltetési céljukra és tartósak-e ezen termékek a hőmérséklet és a pára befolyása mellett.

A laboratóriumi vizsgálatoknak a lehető legrövidebb idő alatt megbízható következtetésekkel kell szolgálniuk. Ezt gyorsított vizsgálattal érik el, ami felgyorsítja az alkalmazás közben előforduló környezeti terhelés hatásait.

Az új klímakamrákban a fotovoltaikus modulokat és a szoláris paneleket a vonatkozó EN 61215 vagy EN 61646 szabványnak megfelelő hő- és páratartalom teszteknek vetik alá.

A gyártási eljárás alatt végzett anyagvizsgálathoz és a minőségellenőrzési jóváhagyáshoz kiterjedt teszteket kell elvégezni. Ezek közé tartozik a páratartalom – hő teszt, a páratartalom – fagyási ciklus teszt és a hőmérsékletváltó teszt.

Mindezen vizsgálatok elvégezhetők a WK 3100 berendezéssel.

Méreteik ellenére a WK 3100 tesztkamrák meglepően kompaktnak tűnnek.

Solar technológia, felgyorsított tesztek, WK 3100 klímakamra, Weiss

Mivel a vizsgálóhely térfogata 3100 liter, a vizsgálóhely padlózata elbír egy embert és megtölthető eredeti méretű (legfeljebb 2 méteres) napelemekkel, ezek a tesztkamrák tökéletes választásnak bizonyulnak a napelemek vizsgálatához.

A mintadarabokat egy különlegesen kifejlesztett állványra kell helyezni. Azáltal, hogy a levegőt függőlegesen vezetik el a homogénen elosztott levegőn keresztül a vizsgálótér padlózatán (perforált levegő), kitűnő helyi és időbeli állandóságot biztosítanak a panelek hőmérsékleti kondicionálásához. A nagykapacitású párásító rendszer a relatív páratartalom gyors szabályozását biztosítja a fagyasztási fázist követően.

A vizsgálótér jó minőségű nemesacélból (1.4404) készült, így a klímakamra hosszú élettartama garantált még szélsőséges környezeti körülmények között is. A WK 3100-et úgy alakítottuk ki, hogy meghaladja a normál tesztek elvégzéséhez szükséges hőmérséklet és páratartalom tartományokat.

Napelemek megismételhető minősítő tesztelése

A hőmérséklet-tartomány -60°C-tól +180°C-ig terjed, a páratartalom tartománya pedig 10 - 95% r.h.
Extra nagy térfogatú, WK 3100 klímakamra, Weiss