SaltEvent SC / UKWT – Korróziós karmák visszaforgató légkeveréssel és váltakozó klímaszabályzással

A weisstechnik SaltEvent SC / UKWT visszaforgató légkeverésű és változó klímavezérlésű korróziós kamrával egyedileg, kombinálva és automatikusan is szimulálhatja a só-szórás, a kondenzáció és a standard éghajlat hatásait.

SaltEvent korrózió tesztkamra SC_UKWT

A magas páratartalom, sós levegő, tengervíz és a sópermet – a mindennapi életben kis és nagy termékek egész sora ilyen, korrozív hatású atmoszférának vannak kitéve. A korrózió azonban nem csak a fémes hordozókra hat, hanem a magasan ötvözött, edzett anyagokat, a műanyagokat és a festett felületeket is megtámadja. Ezért, a korrózióállóság fontos minőségi mutató és biztonsági jellemző sok termék számára.

A weisstechnik SaltEvent SC/UKWT, visszakeringetett légkeverésű és a változtatható klímavezérlésű korróziós kamrákkal, jól szimulálhatja a sópermet, a kondenzáció és a standard éghajlat hatását - egyedileg, kombinálva és automatikusan is. A kifinomult kivitelezésnek és a kiváló minőségű kivitelezésnek köszönhetően, a berendezéseknek kiváló hőmérsékletstabilitása van, így garantálva a helyes és megbízható eredményeket.

A megbízható mérési eredmények az alábbiaknak köszönhetők:

  • Optimális spray-köd eloszlás, a precíziós kettős fúvókák segítségével,
  • Kettős héjazatú, hőszigetelt kiépítés, különösen stabil kamrahőmérséklet, és vízszint- szabályozással ellátott, fűtött sűrített levegős párásító,
  • Állítható áramlásmérő és oldatadagoló,
  • A mérőtér és a kamrafedél minden szabványnak megfelelő kialakítása: a sópermetben keletkező cseppek nem tudnak a vizsgált mintákra rácsöpögni.

Testre szabott vizsgálat Opcionális felszerelés egyedi megoldásokhoz 

Egy kamerának köszönhetően a próbadarabok állapota folyamatosan nyomon követhető anélkül, hogy a kamratető kinyitásával megszakítaná a tesztet. Ez csökkenti a tesztidőt, és a vizsgálat sokkal pontosabb eredményt ad.

A mérőtérben, akár 8 helyen is automatikusan mérhető a korrozív csapadékkicsapódás (kihullás) mértéke. A kicsapódott mennyiség középértékét a vizsgálat során folyamatosan kijelzi és frissíti a rendszer.

A vizsgálati darabokat, közvetlen só-permetezéssel további, nagy terhelésű vizsgálatnak vetheti alá. Ebben az esetben a sóoldatot közvetlenül a mintákra permetezik egy, a kamratetőbe beépített, automatikus működtetésű szórócső segítségével.

Speciális vizsgálati igények esetén a kihullás a szabványos 1.5ml / 80cm2 /h értéktől 5.0ml / 80cm2 / h értékig növelhető.

A SIMPATI szoftverrel a tesztszekvenciák lefutása, dokumentálása és archiválása olyan egyszerű, mint egy gyerekjáték.